Перилни препарати

Перилни препарати

Перилни препарати внос от западна Европа с високо качество и достъпна цена! Подбрани перилни препарати за Вашия дом. Най-добрите продукти от своя клас на супер изгодна цена! 

Виж повече Течни перилни препарати, сухи прахове за пране, препарати за премахване на петна, цветоулавящи кърпи. Качествени продукти на изгодни цени. Гарантирано качество и доказан произход.

 

Течен или сух перилен препарат - кое да изберем?

 

Прахът за пране е класика в домакинството. Напоследък течните препарати за пране превзеха първото място като по-предпочитани и модерни. Препаратите на капсули също постепенно превземат челната позиция. Но наистина ли един от продуктите е по-добър от другите?

Истината е, че всеки от трите продукта има своите предимства и недостатъци. Прахът за пране е добър в определени случаи, в други - течният перилен препарат, в трети - препаратите на капсули. Важно е да знаем кога да използваме различните препарати в точния случай.

Едно от предимствата на праха за пране е неговата цена. Можете да си купите голямо количество прах, което се харчи бавно и струва доста по-малко от течните препарати и капсулите. Срокът му на годност е много дълъг, стига да се съхранява правилно.

Прахът за пране действа по-добре върху петна от външната среда

Прахът е чудесен за изпиране на петна и замърсявания, причинени от кал, трева, восък и други подобни. Това си свойство прахът дължи на алкилбензен сулфоната, който се среща в този тип препарати за пране. Той се отличава с много висока ефективност, дължаща се на сулфонатния му състав, приспособен за почистване на дълбоки замърсявания.

Течният препарат е по-добър при мазни петна

Повечето течни препарати съдържат алкохолни съединения, като етоксилати например, които са по-ефективни при петна, причинени от мазни субстанции.

Те се отличават със силно концентриран състав, който пряко атакува дори и най-интензивните замърсявания, почиствайки ги бързо и с лекота.

Това тяхно качество, в комбинация с изключително лесният им принцип на дозиране и употреба, ги прави наистина впечатляващи.

Течният препарат е по-удобен

Подобно на течния сапун, течният препарат за пране е по-удобен, защото се разтваря лесно, не оставя следи по дрехите след изплакване и не се наслагва по вътрешността на пералнята. Можете лесно да почистите и всички капки, които сте разлели погрешка извън машината.

Прахът за пране има по-дълъг живот

Можете да съхранявате прах за пране в шкафа с месеци без да се развали, стига мястото да е проветриво. Докато течните препарати губят силата си, защото алкохолите в тях изветряват по-бързо.

Течният препарат се разтваря лесно и в студена вода

Едно от най-досадните неща при прането е останалият неразтворен прах за пране по вече изпраните дрехи. Някои тъкани задължително изискват пране на 30 или 40 градуса, което затруднява разтварянето на сухия прах за пране. Това няма как да се случи при течните препарати, заради което те са по-удобни от тази гледна точка.

И двата вида препарат могат да нанесат щети на пералнята и дрехите

Прахът за пране може да запуши дюзите на пералнята при неразтворени остатъци, които да блокират нормалното преминаване на водата и да предизвикат нейното разваляне. С течните препарати пък лесно може да се прекали с количеството, въпреки указанията на чашката – все ни се струва, че е малко и прането няма да се изпере добре. Прекомерните количества течен препарат могат също да увредят пералнята и тъканите на дрехите.

Тук идва момента за перилните препарати под формата на капсули

Капсулите за пране са най-новото допълнение сред перилните препарати. За няколко години те успяха значително да привлекат вниманието на обществото и спечелиха доверието на много домакинства.

Това се дължи най-вече на факта, че иновативната им формула ги прави изключително компактен, лесен за употреба и безопасен за живота на пералните машини избор. Капсулите за пране трудно могат да бъдат предозирани и намаляват опасността от отлагане по пералнята машина и прането.

Като техен недостатък можем да отбележим една идея по-ниската им ефективност – често за почистване на по-сериозни замърсявания се изисква използването на 2-3 капсули в едно пране. Не малък недостатък е и по-трудната им употреба на кратки програми и ниски температури на пране поради значителния риск капсулата да остане ненапълно разтворена.

Също така, няма как да не споменем и значително по-високата им цена в сравнение с предходните два вида, дължаща се най-вече на модерната им технология на действие.

Кой вид да изберете?

Най-добре е да разполагате и с трите вида препарати за пране и да използвате единия в зависимост от случая и целта на прането.

 

Подреди по
Филтри
Категории
Марки
Производител
Капацитет
Цена
Посочените цени са в български лева с ДДС за Блъгария и в евро с ДДС за чужбина и са валидни само за електронния магазин. Снимките са ориентировъчни. Цените са валидни до изчерпване на количествата.