Какво е Settle?

25 ноември 2021
Какво е Settle?

Какво е Settle?

Settle е услуга, създадена и развита в Норвегия, където мобилните плащания отдавна са на следващо ниво и позволяват с прости движения като плъзване, докосване или сканиране да плащаме, превеждаме или изискваме пари. Разликата с широко разпространените услуги в момента е, че Settle не използва NFC технологията и може да се интегрира с всяка банкова карта, и то без нуждата от Top-up.

Ключово за Settle е иновативният и сигурен начин на разплащане. При тези плащания няма нужда от данни на сметка или карта - тази чувствителна информация изобщо не е видима при процеса на транзакция. При необходимост от разплащане търговецът получава произволно и временно потребителско ID от Settle и чрез него изпраща сметката за плащане, а Settle я доставя на потребителя. Така се избягва и обменът на лични данни. За да плати, потребителят трябва просто да потвърди плащането чрез телефона си (т.е. потребителят няма контакт с устройва на търговеца). Всякакъв тип злоупотреби, които биха могли да се случат при картови или NFC плащания, са заобиколени и по този начин потребителят е възможно най-сигурен за финансовите си активи.

Предимствата пред други финтех услуги

- Плащания от разстояния или на място - чрез Settle можете да заплатите покупка или услуга все едно пращате пари на приятел.

Ако искате да направите плащането от разстояние, е необходимо само да намерите магазина или доставчика на услуга директно в приложението, въвеждате сумата и плащате с едно плъзване.

Когато сте на място в даден магазин или заведение, можете да направите плащането, като сканирате предоставен от търговеца QR код.

- Свързване на банкова карта без нужда от Top-up - можете да въведете лесно банковите си карти, издадени в която и да е държава от Европейския съюз, в Settle и да избирате чрез коя да направите плащане. Не е необходимо предварително захранване (Top-up), като съответната сума се взима директно от банковата сметка по време на плащане.

Избиране на финансовия източник за всяка една трансакция - докато при други услуги можете да свързвате само една карта, със Settle можете лесно да използвате всяка своя банкова карта за всяко плащане, както и Settle сметка, в случай че имате налични средства по нея. Съвсем скоро ще можете да поддържате и наличности от различни валути.

Изпращане и изискване на пари - пращате пари мигновено, като ви е нужен само телефонен номер на получателя или име на търговеца. По същия начин можете да поискате пари от ваш контакт.

Settle сметка - парите, които получавате чрез Settle, автоматично влизат във ваша Settle сметка. Тя е безплатна, сигурна и всички плащания чрез нея стават мигновено. Средствата в нея са регулирани от Financial Supervisory Authorities of Norway.

Важно: Можете да преведете средствата от Settle сметката си към банковата си сметка във всеки момент, и то без допълнителни такси.

А много скоро потребителите на Settle в България ще могат да се възползват и от кредитна линия в приложението от типа overdraft функционалност.

- Сигурност - данните и парите на потребителите се пазят с първокласно криптиране, ПИН, биометрия и допълнителна защита в самото приложение. Settle разполага и с най-високия клас сертификат за платежната индустрия (PCI DSS 3.2.1 Level 1). А лицензът им покрива всички държави от ЕС, Великобритания, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Онлайн плащания - пазарувате лесно онлайн при търговците, които приемат плащания чрез Settle, през специален бутон на чекаут.

Ексклузивни оферти - в Settle са налични и ексклузивни оферти. Някои търговци като Seewines.com, Frea Vintage и fish24.bg вече предлагат и преференциални условия при заплащане със Settle.

Социалният аспект нa плащанията чрез Settle както към контактите, така и към търговци е водещ. Усеща се много по-голяма близост и персонално отношение между потребители и бизнеси - със същата лекота и доверие, с което се разменят пари между приятели.

Източник: Мартин Тотев за fintechbulgaria.com

Източник - capital.bg

 

Вече и maxxcleanbg.com Ви предлага преференциални условия при използване на платежната система Settle.

Заповядайте при нас :)


Томбола с НАГРАДА
27 февруари 2023

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола с награда!

прочети още

Бланка за отказ от договор за покупко-продажба

прочети още
Купи и Спечели!
15 ноември 2022

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола за пасатор BOSCH!

прочети още

Условия по промо кампанията "Плати със Settle"

прочети още

Информация за почивните дни за магазина по време на Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Работно време на куриерите от СПИДИ във връзка с Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Как да инсталираме и работим с приложението Settle

прочети още

Кой вид перилен препарат е по-добър, по-ефикасен, по-ароматен...? Течен, сух или на капсули - има ли правилен отговор на този въпрос?

прочети още

Няколко полезни съвета за по-чисто и добре изплакнато пране

прочети още

Мислете позитивно, не изпадайте в паника и бъдете здрави!

прочети още
Почивни празнични дни
19 декември 2019

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

прочети още

Не е толкова лесно, колкото изглежда. Миете я, сресвате я, слагате балсам и все още няма ефект. Вероятно всяка от нас е имала лош ден за косата си. Нещо стърчи от едната страна, не можете да срешите друго от другата страна… Ако не искате да преминавате през това отново, тогава четете по-долу как трябва да изглежда правилната грижа за косата.

прочети още

Пролетното почистване е задължителен елемент в програмата на добрата домакиня. За съжаление, обикновено то отнема доста време, коства много нерви и често води до мускулна треска и схващания. Вижте 7 полезни съвета за експресно пролетно почистване на дома.

прочети още

Работно време по Коледните и Новогодишните празници

прочети още

Изтеглихме късметлията от нашата Ноемврийска томбола!

прочети още
НОЕМВРИЙСКА ТОМБОЛА
13 ноември 2018

Ноемврийска томбола с награда ваучер за пазаруване на стойност 100 лева

прочети още

Съществува ли универсален перилен препарат, който да ползваме и за бяло, и за цветно пране

прочети още

Малко полезна информация за перилните препарати в Европа

прочети още

Защо трябва да четем етикета или основните причини, поради които не постигаме желаната ефективност с перилните препарати

прочети още

Една полезна статия, взаимствана от форумите, с няколко групи полезни съвети за перилните препарати и тяхната употреба

прочети още

Няколко съвета как да използваме маската за коса, съобразявайки се с типа на нашата коса и вида на маската, която сме избрали.

прочети още

Шест правила за оптимален резултат при пране

прочети още
Как да перем правилно
26 февруари 2018

Няколко прости правила, които ни спестяват неприятните изненади след изваждането на прането от пералнята

прочети още
Посочените цени са в български лева с ДДС за Блъгария и в евро с ДДС за чужбина и са валидни само за електронния магазин. Снимките са ориентировъчни. Цените са валидни до изчерпване на количествата.