За универсалните перилни препарати

28 October 2018
За универсалните перилни препарати

Съществува ли универсален перилен препарат, който да ползваме и за бяло, и за цветно пране

 

Виж повече

В интернет се намира всякаква противоречива информация (на български език) относно предназначението на перилните препарати и по-конкретно разделението им на такива за бяло и за цветно пране. В чуждите сайтове има подробни и съвременни статии по въпроса, обяснени изчерпателно и онагледени с примери.

 

В 21-ви век продуктите за пране на пазара са усъвършенствани, с нови формули за максимално лесна употреба. На пазара постепенно преобладават концентрираните препарати с оглед по-малкото замърсяване на околната среда, по-лесното им съхранение и по-удобната им форма за употреба.

 

За да избегнем трупането на безброй видове препарати за различните цветове тъкани, производителите създават така наречените универсални перилни препарати. И - да, те съществуват, както е видно от приложените снимки. И - да - ако на продукта не е изрично написано "Color" това не го прави негоден за пране на цветни тъкани. Новите подобрени формули позволяват използването на един и същи продукт за различни по цвят дрехи на различни температури. При правилна дозировка и спазване на обозначената температура на пране можете да перете дори бели и черни тъкани с един и същи препарат.

Универсални перилни препарати-1
Универсални перилни препарати - Капсули за пране

Универсални перилни препарати - Качествени продукти 

Качествените перилни препарати действат по различен начин при различните темпертури на пране. За бяло пране се препоръчва температура над 40 градуса, като най-добър изпиращ ефект ще получите при употребата на прахообразен перилен препарат. Но това не го прави неподходящ и за Вашите цветни дрехи - напротив - при подходяща температура под 40 градуса, правилна програма за пране (кратките програми са по-подходящи за течни препарати, те работят с наполовина по-малко вода и са предназначени за наполовина по-малко пране) и правилна дозировка (за да избегнете остатъци от неразтворен прах по тъканите) можете без притеснение да перете и цветните си дрехи с прахообразен перилен препарат. Течните перилни препарати са предпочитаните за употреба в днешно време. При тях работи същият принцип - белите и светли тъкани се перат на температури над 40 градуса, ярките и тъмни цветове - под 40 градуса. Съвременните препарати съдържат ензими, които позволяват перфектно изпиране и при ниски температури.

 

На всеки един перилен препарат има поле, в което подробно е обяснено, нарисувано или обозначено по някакъв разбираем начин какво количество да използваме от препарата, за колко килограма пране, за каква твърдост на водата, за каква замърсеност на тъканите, за какви цветове пране. Всеки препарат има различна формула и концентрация. Затова наистина е важно да четем етикета и спазваме дозировката, за да си спестим неприятни изненади.

 

Освен етикета на перилния препарат трябва да четем и инструкциите за употреба и по-специално различните програми на пералната машина. Ако ползваме кратка програма, а същевременно пълним барабана като за нормално пране - никой препарат няма да постигне желания резултат. При всяка машина препоръчителните килограми са различни, затова е добре поне в началото, докато не научим програмите - да не изхвърляме книжката с инструкции.

 

Автор: maxxcleanbg

 

Съществува ли универсален перилен препарат, който да ползваме и за бяло, и за цветно пране

Универсални перилни препарати - Качествени продукти


Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола с награда!

read more

Бланка за отказ от договор за покупко-продажба

read more
Купи и Спечели!
15 November 2022

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола за пасатор BOSCH!

read more

Условия по промо кампанията "Плати със Settle"

read more

Информация за почивните дни за магазина по време на Коледните и Новогодишни празници

read more

Работно време на куриерите от СПИДИ във връзка с Коледните и Новогодишни празници

read more

Как да инсталираме и работим с приложението Settle

read more
Какво е Settle?
25 November 2021

Settle е услуга, създадена и развита в Норвегия, където мобилните плащания отдавна са на следващо ниво и позволяват с прости движения като плъзване, докосване или сканиране да плащаме, превеждаме или изискваме пари. Разликата с широко разпространените услуги в момента е, че Settle не използва NFC технологията и може да се интегрира с всяка банкова карта, и то без нуждата от Top-up.

read more

Кой вид перилен препарат е по-добър, по-ефикасен, по-ароматен...? Течен, сух или на капсули - има ли правилен отговор на този въпрос?

read more

Няколко полезни съвета за по-чисто и добре изплакнато пране

read more

Мислете позитивно, не изпадайте в паника и бъдете здрави!

read more

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

read more

Не е толкова лесно, колкото изглежда. Миете я, сресвате я, слагате балсам и все още няма ефект. Вероятно всяка от нас е имала лош ден за косата си. Нещо стърчи от едната страна, не можете да срешите друго от другата страна… Ако не искате да преминавате през това отново, тогава четете по-долу как трябва да изглежда правилната грижа за косата.

read more

Пролетното почистване е задължителен елемент в програмата на добрата домакиня. За съжаление, обикновено то отнема доста време, коства много нерви и често води до мускулна треска и схващания. Вижте 7 полезни съвета за експресно пролетно почистване на дома.

read more

Работно време по Коледните и Новогодишните празници

read more

Изтеглихме късметлията от нашата Ноемврийска томбола!

read more

Ноемврийска томбола с награда ваучер за пазаруване на стойност 100 лева

read more

Малко полезна информация за перилните препарати в Европа

read more

Защо трябва да четем етикета или основните причини, поради които не постигаме желаната ефективност с перилните препарати

read more

Една полезна статия, взаимствана от форумите, с няколко групи полезни съвети за перилните препарати и тяхната употреба

read more

Няколко съвета как да използваме маската за коса, съобразявайки се с типа на нашата коса и вида на маската, която сме избрали.

read more

Шест правила за оптимален резултат при пране

read more

Няколко прости правила, които ни спестяват неприятните изненади след изваждането на прането от пералнята

read more
Посочените цени са в български лева с ДДС за Блъгария и в евро с ДДС за чужбина и са валидни само за електронния магазин. Снимките са ориентировъчни. Цените са валидни до изчерпване на количествата.