Как да използваме маската за коса

26 февруари 2018
Как да използваме маската за коса

1. Трябва да използвате маска за коса веднъж седмично Косата ви може да изглежда относително здрава, но смяната на сезоните се отразява негативно върху нея. Ако я боядисвате, се налага да полагате допълнителни грижи за поддръжката й. Използвайте маска веднъж седмично, за да осигурите на косата си влагата, от която се нуждае. 

2. Не всички маски са еднакви Не използвайте различните маски за коса по един и същи начин. Винаги четете упътването. Някои маски са леки и подходящи за ежедневна употреба, а други са по-тежки и не е препоръчително да се използват повече от веднъж седмично. Също така има разлика във времето, необходимо за действието им. Някои маски се оставят само за около 1-2 минути на косата, а други се държат повече от 30 минути. Вашата задача е да намерите маската, която наистина работи при вас.  

3. Може да нанесете маската и върху суха коса Оставете маската да изсъхне за около 20 минути и я отмийте. Това е чудесна идея за неделя сутрин, преди да вземете душ. Но отново - прочетете предварително упътването на маската.

4. Може да спите с маската за коса Ако косата ви е особено суха и изтощена, може да оставите маската да действа през цялата нощ. Покрийте с шапка за баня и отмийте добре на сутринта. Косата ви ще стане копринено мека.

5. Не е необходимо маската да действа цял ден Действието на маската не винаги отнема часове. Може да я нанесете на косата за около 2 минути, докато извършвате другите си дейности под душа, и пак да овлажните косата.

6. Маската не трябва да омазнява косата Ако установите, че косата ви се омазнява по-интензивно след употребата на определена маска, означава, че тя е тежка за вашия тип коса. Винаги търсете маски, подходящи конкретно за вашия тип коса. Възможно е също така и да прекалявате с използваното количество. 

7. Винаги измивайте с шампоан след употреба на домашно приготвена маска за коса Само така ще сте сигурни, че сте измили добре маската от косата си. Домашно приготвените маски, за разлика от готовите, се измиват винаги с шампоан.

8. Домашно приготвените маски са не по-малко ефективни от готовите Основана цел на маската е да подхрани и хидратира косата. В хладилника ви има достатъчно продукти, които можете да използвате за целта. Често казват, че химически третираната коса се нуждае от по-интензивни маски, но домашните варианти са не по-малко полезни за възстановяването й. Киселото мляко, медът, зехтинът и яйцата са ваши първи помощници в подхранването на косата.

9. Срешете косата след нанасяне на маската Правилото е същото като при боядисването. С помощта на широк гребен разнесете равномерно маската по цялата дължина. Така ще сте сигурни, че сте обхванали всички кичури.

10. Концентрирайте се върху върховете на косата Краищата на косата имат най-голяма нужда от влага и подхранване. Концентрирайте се върху тях при нанасянето на маски и балсами.

Източник: https://dama.bg/article/10-neshta-koito-nikoj-ne-vi-kazva-za-maskite-za-kosa/1880/ © Dama.bg


Томбола с НАГРАДА
27 февруари 2023

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола с награда!

прочети още

Бланка за отказ от договор за покупко-продажба

прочети още
Купи и Спечели!
15 ноември 2022

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола за пасатор BOSCH!

прочети още

Условия по промо кампанията "Плати със Settle"

прочети още

Информация за почивните дни за магазина по време на Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Работно време на куриерите от СПИДИ във връзка с Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Как да инсталираме и работим с приложението Settle

прочети още
Какво е Settle?
25 ноември 2021

Settle е услуга, създадена и развита в Норвегия, където мобилните плащания отдавна са на следващо ниво и позволяват с прости движения като плъзване, докосване или сканиране да плащаме, превеждаме или изискваме пари. Разликата с широко разпространените услуги в момента е, че Settle не използва NFC технологията и може да се интегрира с всяка банкова карта, и то без нуждата от Top-up.

прочети още

Кой вид перилен препарат е по-добър, по-ефикасен, по-ароматен...? Течен, сух или на капсули - има ли правилен отговор на този въпрос?

прочети още

Няколко полезни съвета за по-чисто и добре изплакнато пране

прочети още

Мислете позитивно, не изпадайте в паника и бъдете здрави!

прочети още
Почивни празнични дни
19 декември 2019

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

прочети още

Не е толкова лесно, колкото изглежда. Миете я, сресвате я, слагате балсам и все още няма ефект. Вероятно всяка от нас е имала лош ден за косата си. Нещо стърчи от едната страна, не можете да срешите друго от другата страна… Ако не искате да преминавате през това отново, тогава четете по-долу как трябва да изглежда правилната грижа за косата.

прочети още

Пролетното почистване е задължителен елемент в програмата на добрата домакиня. За съжаление, обикновено то отнема доста време, коства много нерви и често води до мускулна треска и схващания. Вижте 7 полезни съвета за експресно пролетно почистване на дома.

прочети още

Работно време по Коледните и Новогодишните празници

прочети още

Изтеглихме късметлията от нашата Ноемврийска томбола!

прочети още
НОЕМВРИЙСКА ТОМБОЛА
13 ноември 2018

Ноемврийска томбола с награда ваучер за пазаруване на стойност 100 лева

прочети още

Съществува ли универсален перилен препарат, който да ползваме и за бяло, и за цветно пране

прочети още

Малко полезна информация за перилните препарати в Европа

прочети още

Защо трябва да четем етикета или основните причини, поради които не постигаме желаната ефективност с перилните препарати

прочети още

Една полезна статия, взаимствана от форумите, с няколко групи полезни съвети за перилните препарати и тяхната употреба

прочети още

Шест правила за оптимален резултат при пране

прочети още
Как да перем правилно
26 февруари 2018

Няколко прости правила, които ни спестяват неприятните изненади след изваждането на прането от пералнята

прочети още
Посочените цени са в български лева с ДДС за Блъгария и в евро с ДДС за чужбина и са валидни само за електронния магазин. Снимките са ориентировъчни. Цените са валидни до изчерпване на количествата.