7 съвета за експресно пролетно почистване

12 април 2019
7 съвета за експресно пролетно почистване

Подредете задачите си. Направете си списък с основните места за всяка стая, които се нуждаят от повече внимание и почистване. Например, за хола те могат да включват подреждане на библиотеката, миене на прозорците, подреждане на шкафовете и т.н. Така няма опасност да забравите някое ъгълче, а и ще сте по-удовлетворени, когато видите, че задачите намаляват.

Организирайте времето си. Научете се да вършите по няколко неща едновременно, за да става по-бързо чистенето. Например, докато оправяте леглото или подреждате гардероба, оставете одеялата да се проветряват на балкона. Докато чакате препаратът да подейства върху печката, измийте мивката.

Подгответе материалите си. Преди да се захванете с пролетното почистване, се уверете, че разполагате с всички необходими почистващи препарати, за да не правите спешни разходки до магазина. Дръжте всичко в леген, кофа или панер, за да не се разкарвате, докато чистите. Подгответе си по-големи чували, в които да събирате боклук и ненужни вещи.

Добави описание

Започнете от най-неоправената стая, за да не разнасяте праха в другите помещения. Не се движете хаотично, а следвайте някаква линия. Например, обирайте с прахосмукачката от ъгъл до ъгъл, за да не минавате по няколко пъти килима.

Дръжте всяко нещо на мястото си. Преди да се започнете с по-сериозните задачи като миенето на прозорци, уверете се, че всяка вещ си е на мястото, за да не се разкарвате от стая в стая през няколко минути. Когато сте въдворили ред, много по-бързо ще свършите с останалите точки от пролетния списък.

Използвайте хитрини и трикове за по-чист дом. Например, чистенето на микровълновата ще ви отнеме минутки, ако сложите вътре купа с резени лимон и вода. Пуснете уреда за 2-3мин и изчакайте. След това само забършете с кърпа – ще видите, че мръсотията пада сама, а вътре остава приятен аромат на цитруси.

Включете помощници. Докато вие оправяте спалнята, помолете децата са си съберат играчките в детската, а мъжът ви да си подреди инструментите. Възложете на някой изхвърлянето на боклука, измиването на чиниите, подреждането на кутиите с обувки. Когато всеки от семейството върши нещо, пролетното почистване става по-бързо.

Не забравяйте, че пролетното почистване ще стане още по-бързо, ако предните няколко дни сте си помогнали малко, като сте подредили гардероба или библиотеката.

Източник:

28.04.2014/ Христина Спасова

rozali.com


Томбола с НАГРАДА
27 февруари 2023

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола с награда!

прочети още

Бланка за отказ от договор за покупко-продажба

прочети още
Купи и Спечели!
15 ноември 2022

Направи поръчка за сума над 100 лева и участвай в томбола за пасатор BOSCH!

прочети още

Условия по промо кампанията "Плати със Settle"

прочети още

Информация за почивните дни за магазина по време на Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Работно време на куриерите от СПИДИ във връзка с Коледните и Новогодишни празници

прочети още

Как да инсталираме и работим с приложението Settle

прочети още
Какво е Settle?
25 ноември 2021

Settle е услуга, създадена и развита в Норвегия, където мобилните плащания отдавна са на следващо ниво и позволяват с прости движения като плъзване, докосване или сканиране да плащаме, превеждаме или изискваме пари. Разликата с широко разпространените услуги в момента е, че Settle не използва NFC технологията и може да се интегрира с всяка банкова карта, и то без нуждата от Top-up.

прочети още

Кой вид перилен препарат е по-добър, по-ефикасен, по-ароматен...? Течен, сух или на капсули - има ли правилен отговор на този въпрос?

прочети още

Няколко полезни съвета за по-чисто и добре изплакнато пране

прочети още

Мислете позитивно, не изпадайте в паника и бъдете здрави!

прочети още
Почивни празнични дни
19 декември 2019

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

прочети още

Не е толкова лесно, колкото изглежда. Миете я, сресвате я, слагате балсам и все още няма ефект. Вероятно всяка от нас е имала лош ден за косата си. Нещо стърчи от едната страна, не можете да срешите друго от другата страна… Ако не искате да преминавате през това отново, тогава четете по-долу как трябва да изглежда правилната грижа за косата.

прочети още

Работно време по Коледните и Новогодишните празници

прочети още

Изтеглихме късметлията от нашата Ноемврийска томбола!

прочети още
НОЕМВРИЙСКА ТОМБОЛА
13 ноември 2018

Ноемврийска томбола с награда ваучер за пазаруване на стойност 100 лева

прочети още

Съществува ли универсален перилен препарат, който да ползваме и за бяло, и за цветно пране

прочети още

Малко полезна информация за перилните препарати в Европа

прочети още

Защо трябва да четем етикета или основните причини, поради които не постигаме желаната ефективност с перилните препарати

прочети още

Една полезна статия, взаимствана от форумите, с няколко групи полезни съвети за перилните препарати и тяхната употреба

прочети още

Няколко съвета как да използваме маската за коса, съобразявайки се с типа на нашата коса и вида на маската, която сме избрали.

прочети още

Шест правила за оптимален резултат при пране

прочети още
Как да перем правилно
26 февруари 2018

Няколко прости правила, които ни спестяват неприятните изненади след изваждането на прането от пералнята

прочети още
Посочените цени са в български лева с ДДС за Блъгария и в евро с ДДС за чужбина и са валидни само за електронния магазин. Снимките са ориентировъчни. Цените са валидни до изчерпване на количествата.